Jeg har efterhånden udgivet ret mange bøger (tæl selv!), men det er stadig forbundet med en vis nervøsitet at udgive en bog.

Som regel har arbejdet jo strukket sig over ikke bare måneder, men år, og uanset hvor let jeg er kommet til ideen eller historien, så er det altid en kamp at få sætning efter sætning til at makke ret og fremmane det univers, jeg går med i hovedet. For er der andre end mig selv, der vil kunne lide historien?

De to første bind af Vilkacis er udkommet for kort tid siden, og nu er anmeldelserne så begyndt at dryppe ind:

“En fremragende historie … Det er sådan, en bog skal skæres … velskrevet, effektfuldt og ualmindelig fængende … børnelitteratur i særklasse.”
Bogoplevelsen.dk

“Letlæst og flydende fortalte uhyggelige bøger med stemning fra gammel folketro og slaviske eventyr. En stramt fortalt historie … uhyggeligt er det og tændergnistende koldt og farligt. En spændende og hurtigt læst serie … Smukt og sirligt illustreret, hvis man kan sige det om så uhyggelige billeder.”
– DBC

“Der er fart på og spændingen/gyset holder fra start til slut. Selvom vores børn aldrig har stiftet bekendtskab med gysergenren før, så var de begge vilde med bøgerne … Vi vil anbefale Vilkacis-serien til alle børn, der godt kan lide et godt gys, både drenge og piger.”
Bechsbooks.dk

Alle er glade, ikke mindst mig!

– Benni Bødker

Nu er det snart et år siden, at den første Stjernestøvbog udkom. Siden da har en masse piger læst løs i Karen Vad Bruuns bøger om Selma og Lulu og deres kamp for at holde gang i venskabet, mens Selma spiller med i en film.

Til februar udkommer endelig bind 4 i serien: SELMA SUPERSTAR, der følger Selmas første tid efter filmoptagelserne. Der kan ske meget på nogle måneder, og Selma og Lulu har svært ved at finde tilbage til hinanden. Og så er der faktisk også noget med en dreng …

Ja, vi kommer ikke helt uden om romantikken i fjerde og foreløbig sidste bog i den populære serie!


Vi kører et lille varulve-tema for tiden: Lars Bøgeholt Petersens SIDSTE AFKØRSEL har nemlig også fået en fremragende lektørudtalelse: “En meget velskrevet og effektiv gyser,” lyder dommen, “En virkelig god, lille historie som passer godt til målgruppen.”

SIDSTE AFKØRSEL er en letlæst gyser for de 8-12-årige om at fare vild i de svenske skove, om ødegårde, eneboere og varulve – og ikke mindst hvad og hvem man skal tro på, når man er langt væk fra alfarvej. Især når urovækkende myter pludselig bliver til virkelighed, og faren kommer fra et helt uventet sted …

Lars Bøgeholt Pedersen (f. 1968) debuterede i 2011 med science fiction-romanen Exit Jorden og har siden skrevet om alt fra fodboldstjerner og skyttegrave til små mænd i kister og hævngerrige strandvaskere – og nu også om varulve. Senest er udkommet Mordet på gullaschbaronen, Gys i kasematten og bind 8 i hans meget populære serie FC Fodboldvenner.

vilkacis1-under-en-blodroed-maane-forside-lowres

Lige siden Mårdøn Smet og jeg i sin tid udgav vampyrserien NATTENS BØRN, har vi snakket om fortsætte med en tilsvarende serie om varulve. Jeg var egentlig modvillig, fordi jeg ikke havde lyst til at gentage mig selv, også selv om NATTENS BØRN blev sådan en succes.

Men i årenes løb er tanken aldrig død, og pludselig en sommer for et par år siden dukkede en fuldt færdig idé op. En af den slags, hvor man ikke er i tvivl om, at dén historie kræver at skrives. Siden da har vi begge to tænkt, snakket, researchet og plottet, og nu er bøgerne om de blodtørstige VILKACIS endelig klar …

VILKACIS er en serie horror-romaner for børn i alderen 9-12 år. De handler om vilkacis – mennesker, der kan forvandle sig selv til ulve – og om truslen fra bæsterne, når vinteren står for døren.

En vilkacis er en varulv, men i disse historier er vi langt fra Hollywoods klicheer, tværtimod har vi begge gravet dybt i nordisk og slavisk folketro og historie for at skabe en verden, der både er stemningsfuld og uhyggelig, men som også handler om ensomhed, fællesskab, tvivl og dilemmaer.

Mårdøn Smet har illustreret i sort-hvid (og blodrød!) og har med sine fantastiske, skraverede tegninger leveret nogle af sin karrieres fineste arbejder. Når man studerer dem, er man ikke i tvivl om, at VILKACIS er et ægte hjertebarn for os begge!

– Benni Bødker

flugtaktion-cph-forside-web

De to første bind i min nye serie 2100 er netop udkommet, og de er blevet hamrende flotte, hvis jeg selv skal sige det. Det er Simon Bukhave, der har tegnet, og han har atter overgået sig selv med detaljerede scenarier.

2100 er en letlæst serie til de 9-12-årige, der ikke har mod på at kæmpe sig igennem en mursten af en roman, men gerne vil kaste sig over den dystopiske læsning. 2100 foregår nemlig i år 2100, og hvert bind rummer en ny dystopi. En ny forestilling om verdens undergang, en ny nerverpirrende historie, men også et nyt oplæg til diskussion, om hvordan vi har indrettet vores verden, og hvad der vil ske i fremtiden. Første bind – FLUGTAKTION CPH – foregår således i et fremtidigt København, som Simon i den grad har fået til at leve med sine ekstremt detaljerede tegninger af en smadret hovedstad i armene på bander og kriminelle. Andet bind – GENERATION 2.0 – foregår langt ude i rummet, som han selvfølgelig tegner lige så overbevisende op.

“Virkelig flotte bøger, hvor Benni Bødker får utrolig meget indhold og spænding i lettere bøger,” skriver lektøren i sin meget flotte udtalelse. “Begge bøger har åbne slutninger og lægger op til, at læseren kan diskutere fortiden og fremtiden af historien. Bøgerne har fantastiske sort-hvide, stemningsfyldte tegninger af Simon Bukhave.”

– Benni Bødker